
Terapie 1 la 1

Terapie online

Terapii alternative /complementare
DURATA 50 MIN
Clientul trebuie sa vina cu 10 minute mai devreme.
In cazul clientului care deja are programare facuta, intra in obligativitatea acestuia sa anunte anularea sedintei cu 24 de ore ,in caz ca nu o va face, va plati sedinta de terapie.
Psihoterapia individuala
In viata fiecaruia dintre noi exista momente in care ne simtim lipsiti de sens, dezorientati, tristi, nesiguri, sau pur si simplu ne dorim o viata calitativ mai buna. Aceste momente pot fi depasite cu ajutorul psihoterapiei.
La psihoterapie pot apela persoane din toate categoriile de varsta: adulti, adolescenti sau chiar varstnici, cu problematici diferite:
- Stima de sine redusa
- Dificultati de relationare, adaptare, de luare a deciziilor
- Dificultati sociale cauzate de orientarea sexuala
- Dificultati de gestionare a furiei
- Experiente traumatice (violenta domestica, abuz sexual, accidente etc.)
- Pierderi (despartiri, dezamagiri, esecuri financiare, doliul prelungit ca urmare a pierderii unei persoane dragi etc.)
- Tulburari de comportament alimentare (mancatul excesiv de tip compulsiv, anorexia nervoasa, bulimia nervoasa, sindromul Pica)
- Tulburari de somn (cosmaruri, insomnie, hipersomnie)
- Anxietate
- Depresie
- Atacuri de panica
- Fobii
Psihoterapia Adolescenti
Adolescenti | 50min | 200 lei
Adolescenta este etapa marilor schimbari interioare.
De cele mai multe ori adolescentul se simte singur si neinteles pentru ca in interiorul sau are loc un conflict intre nevoia sa de a apropiere fata de parinti si nevoia sa de a-si crea propria identitate si de a se indeparta de parinti.
Psihoterapia vine in sprijinul parintilor si ii ofera adolescentului un cadru confidential si securizant in care isi poate analiza si constientiza emotiile, gandurile, sentimentele, nemultumirile sau chiar fricile.
Apeleaza la psihoterapie cand adolescedentul manifesta:
- Stima de sine scazuta
- Dificultati de relationare, de adaptare
- Dificultati scolare (refuzul de a merge la scoala, dificultati de concentrare, absenteism)
- Dificultati in insusirea limbajului verbal
- Tulburari de comportament (comportamente agresive, autoagresive, iritabilitate etc.)
- Tulburari de comportament alimentar (lipsa apetitului, mancat excesiv de tip compulsiv, anorexie, bulimie)
- Tulburari de somn (somn agitat, insomnie, cosmaruri)
- Ganduri suicidare
- Anxietate
- Depresie
- Atacuri de panica
- Fobii
- Abuz de substante
Psihoterapia Copii
Psihoterapia vine in sprijinul copiilor nostri atunci cand acestia se confrunta cu dificultati de adaptare (in mediul scolar sau familial), fie cu o schimbare a contextului de viata (aparitia unui frate, separarea parintilor, absenta unui parinte/a unei persoane dragi, schimbarea gradinitei, schimbarea locuintei etc).
Este necesar sa apelati la serviciile de psihoterapie atunci cand observati modificari ale comportamentului copilului dumneavoastra, pentru ca, lasand lucrurile la voia intamplarii sau incercand sa le rezolvati singuri, exista posibilitatea agravarii situatiei.
Ce se intampla in cadrul sedintelor?
Dupa o evaluare initiala a starii emotionale a copilului si a dificultatilor cu care se confrunta, se va stabili impreuna cu parintii sau apartinatorul un plan de interventie adaptat varstei copilului.
Este important sa ai in vedere faptul ca toate sedintele de psihoterapie sunt adaptate pe intelesul copiilor si le ofera acestora un cadru placut, securizant, unde isi pot accesa si exprima emotiile cu usurinta.
Metodele si tehnicile de lucru folosite in cadrul sedintelor de psihoterapie ii ajuta pe copii sa-si inteleaga atat emotiile, cat si comportamentele.
Apeleaza la psihoterapie cand copilul manifesta:
- Schimbarea contextului de viata (aparitia unui frate, separarea parintilor, schimbarea gradinitei etc)
- Anxietate de separare
- Frica de a merge la gradinita, de a dormi singuri, de intuneric
- Dificultati in insusirea limbajului verbal
- Probleme de concentrare la gradinita / scoala
- Comportament agresiv accentuat
- Conduite bizare
- Dificultati in a-si face prieteni
- Dificultati in mentinerea controlului sfincterian
- Enurezis
- Refuzul mancarii
Psihoterapia de Cuplu
Adolescenti | 50min | 200 lei
Psihoterapia de cuplu se concentreaza atat pe experientele la nivel individual ale fiecarui partener, cat si pe comunicarea dintre cei doi.
De cele mai multe ori, in relatia de cuplu conflictele apar ca urmare a unei comunicari defectuoase intre parteneri, care in loc sa „priveasca” conflictul ca pe o „problema” ce poate fi solutionata, acestia ajung sa se invinuiasca si chiar sa piarda din vedere toate lucrurile pozitive pe care celalalt le ofera. Putem gasi solutii mult mai simple si eficiente de rezolvare a conflictelor, inclusiv putem beneficia de pe urma lor.
- Iti amintesti ce sentimente intense aveai pentru partenerul tau la inceputul relatiei voastre?
- Iti amintesti cum visai ca veti trai fericiti pana la adanci batraneti?
- Iti amintesti cum credeai ca iubirea voastra este rapsunsul tuturor problemelor?
- Alegeti sa construiti o baza noua, mai realista, pentru relatia voastra! Psihoterapia cognitiv-comportamentala va ajuta sa descoperiti atat problematicile ascunse, cat si pe cele evidente ale relatiei de cuplu.
Psihoterapia de Familie
Se spune ca totul incepe in familie, de aceea intotdeauna va exista o legatura puternica intre viata de familie si tipul de adult in care s-a transformat copilul familiei respective.
Psihoterapia de familie favorizeza in primul rand dezvoltarea membrilor ei, contribuie la intarirea legaturilor dintre acestia si, de asemenea, vine in sprijinul tuturor celor care isi doresc o schimbare pozitiva in propria familie.
In zilele noastre exista o mare diversitate in ceea ce priveste tipurile de familie, astfel, distingem:
- Familia clasica (alcatuita din barbatul si femeia care au conceput copilul si continua sa se ocupe de el pana la maturitatea acestuia)
- Familia monoparentala (copilul este crescut de un singur parinte, ca urmare a faptului ca celalat parinte nu este prezent (divort, parasirea domiciliului sau deces)
- Familia mixta (copilul este crescut de parinti vitregi, adoptativi, fie de persoane care l-au luat in plasament)„Familia institutionala” (de cresterea unui grup de copii se ocupa un grup de adulti, asa cum se intampla in cadrul institutiilor de ingrijire a copiilor)
- Sentimentul valorii personale se dezvolta intr-o familie in care diferentele fiecarui membru sunt apreciate, comunicarea este deschisa, regulile sunt flexibile, greselile sunt lectii din care se invata si, de asemenea, exista modele demn de urmat (ex. moralitate, responsabilitate, onestitate etc).
Copii care cresc intr-un mediu rigid, unde sunt in permanenta criticati, pedepsiti atunci cand gresesc si nu au posibilitatea de a invata ce inseamna responsabilitatea, sunt in pericol de a dezvolta comportamente distructive atat fata de ei insisi, cat si fata de ceilalti.
Apelati cu incredere la psihoterapie in momentul in care simtiti ca lucrurile nu functioneaza asa cum v-ati dori. Psihoterapia de familie va contribui la gasirea unor solutii adecvate in cazul problematicilor existente la nivelul nucleului familial.